OVENTROP – Podlahové vykurovanie a chladenie

Oventrop ponúka pre domovú techniku vysoko kvalitné systémové riešenia, v ktorých sú jednotlivé časti účelne previazané a navzájom optimálne zladené. Systémy Oventrop poskytujú istotu vysokej kvality a záruku pre uľahčenie Vašej každodennej práce aj bývania.

Potrubie -základ podlahového vykurovania OVENTROP

Plastové potrubie „Copex“ PE-Xc/„Copert“

  • PE-RT ze síťovaného polyethylenu (PE-X),
  • s vrstvou odolnou proti difuzi.
  • Dimenze: DN 10 (14 x 2 mm)
  • DN 12 (16 x 2 mm)
  • Max. tlakové a teplotní zatížení:
  • 6 bar, 90 °C; 10 bar, 60 °C.

Vícevrstvé potrubí „Copipe HK“

  • z PE-X/AL/PE-X
  • Dimenze: DN 10 (14 x 2 mm)
  • DN 12 (16 x 2 mm)
  • Max. tlakové a teplotní zatížení:
  • 10 bar, 95 °C; 16 bar, 20 °C.

Podlahové vykurovanie OVENTROP

Rozdeľovač z ušľachtilej ocele OVENTROP

Regulovanie okruhov plošného vykurovanie sa vykonáva pomocou rozdeľovača z ušľachtilej ocele prostredníctvom prietokových a regulačných vložiek. Nastavovanie sa vykonáva za chodu obehového čerpadla. Všetky ventily vo vykurovacom okruhu sa plne otvoria.
Regulácia

  • Zdvihnúť aretačné puzdro až zacvakne.
  • Uzatváraciu krytku vyskrutkovať nahor.
  • Otáčaním nastaviť na červenom ručnom koliesku prietokové, meracie a regulačné vložky objemový prietok podľa výpočtu. Odpočíta sa cez sklenený priezor na červenom krúžku so stupnicou. Na stupnici sú hodnoty od 1l / min do 5l / min. Postup opakovať pri všetkých vykurovacích okruhoch. Potom všetky skontrolovať, prípadne dodatočne opraviť.
  • Po ukončení nastavenia regulácie zaskrutkovať uzatváracie krytku až na doraz. Aretačné puzdro prietokových, meracích a regulačných vložiek zasunúť späť až zapadne a tým zaistiť proti nepovolenej manipuláciu.

Uzatváranie každého jedného vykurovacieho /chladiaceho okruhu je možné bez zmeny predtým nastaveného objemového prietoku. To znamená, že po otvorení alebo uzavretého jedného vykurovacieho okruhu, bude opäť dosiahnutý objemový prietok, ktorý bol nastavený pri zregulovaní.

Regulačná technika

Termín „tepelná pohoda“ používame, ak sa podlahové vykurovanie používa aj na chladenie. Takému chladenie sa hovorí „mäkké“ alebo „tiché“. V porovnaní s bežnými vzduchotechnickými sústavami, pri ktorých sa miestnosti chladí pomocou výmeny vzduchu je jeho prednosťou, že sa u neho nevyskytujú vedľajšie javy ako sú prievan, vysoké rýchlosti vzduchu v miestnostiach, vírenie prachu a vysoká hladina hluku. Okrem toho tu dochádza k zdieľaniu tepla medzi človekom a prestupnými plochami prevažne sálaním, ktoré zodpovedá prirodzeným pomerom výmeny tepla u ľudského tela.

Pri striedavom zásobovanie sústavy teplou alebo studenou vodou je potrebné v oboch prípadoch zabezpečiť reguláciu vstupnej teploty vody. Oventrop na tento účel dodáva regulačné stanicu „Regufloor HC“, ktorá pri chladení udržuje konštantnú zadanú teplotu teplo-nosné látky primiešavaním spätnej vody. Trojcestný ventil je tu ovládaný pomocou 3-bodového elektrického servopohonu 24V (0 – 10 V).

Regulátor vykurovania / chladenia sa používa univerzálne pre vykurovacie a chladiace systémy, napr. pri regulácii teploty prívodu pri plošných vykurovacích / chladiacich sústav. Má zabudované meracie, regulačné a časové funkcie, ktoré sa dajú jednoducho sprevádzkovať pomocou dvoch regulátorov a prednastavených parametrov. V niektorých prípadoch je možné použiť diaľkové ovládanie (pre druh prevádzky, na korektúru požadovaných hodnôt a k nastaveniu hodín). Priestorový merací snímač vypočítava rosný bod vzdušnej vlhkosti a zabraňuje tak v kombinácii s regulátorom vykurovania / chladenia vytváranie kondenzátu na potrubí a chladených plochách.

Poradíme a navrhneme vykurovanie, tepelne cerpadla, vetranie.

Oventrop

Oventrop patrí medzi popredných európskych výrobcov ventilov, regulátorov a systémov domovej techniky. Spoločnosť je kvalitným a overeným partnerom inštalatérov po celom kontinente. História spoločnosti siaha až do roku 1851, kedy sa začína výroba mosadzných výrobkov. Dnes spoločnosť zamestnáva viac ako 1200 ľudí a ponúka výrobky do celého sveta.