Vážení zákazníci,
od dnešného dňa, piatku 13.3.2020, až do odvolania zavádzame aj v našej spoločnosti opatrenia na obmedzenie šírenia Korona Vírusu. Je to pre nás ťažká voľba, ale prevencia a ochrana zdravia je pre nás najvyššia hodnota.

Rozhodli sme sa takto, pretože cítime zodpovednosť voči Vám, našim zákazníkom, ako aj voči našim zamestnancom a ich rodinám, v súlade s odporúčaniami Svetovej zdravotníckej organizácie k epidémií vírusu COVID-19.

Obmedzenia sa vzťahujú na objednávanie, výdaj tovaru, montáže a servis, aby sme zamedzili osobnému kontaktu. To však neznamená, že nedostanete tovar alebo cenovú ponuku.

Ďalšia prevádzka bude nasledovná:

  1. Dodanie tovaru:
  • Objednávanie musí byť len telefonicky, e-mailom alebo cez e-shop, bez osobného kontaktu v priestoroch firmy. Všetci Vám budeme stále k dispozícií na už známych telefónnych číslach a e-mailoch, aby sme vybavili a pripravili každú Vašu objednávku, montáž, servis ako doteraz, aj keď mnohí z nás budú pracovať formou home office.
  • POZOR: Dvere na predajni budú síce zatvorené, ale tovar môžete objednávať a tovar budeme aj naďalej expedovať na základe uhradenej preddavkovej faktúry. Ale bez osobného kontaktu!
  • V prípade, že sa rozhodnete vyzdvihnúť tovar osobne, telefonicky vopred informujte naše objednávkové oddelenie a dohodnite si presný dátum a čas odberu tovaru.
  • Váš tovar bude v dohodnutom termíne pripravený na parkovisku aj s 2 dodacími listami. Jeden dodací list bude pre Vás a druhý podpíšete a vložíte do pripravenej krabice. Na základe podpísaného dodacieho listu Vám vystavíme a elektronicky zašleme vyúčtovaciu faktúru.
  • Hotovostné platby budú nahradené platbou na proforma faktúru.
  • Dovoz kuriérom bude realizovaný ako doteraz, tiež na základe telefonickej alebo e-mailovej dohody.
  1. Realizácia – montáže:
  • Dohodnuté realizácie budú zatiaľ prebiehať podľa plánu po telefonickej dohode s koordinátormi zákaziek po zohľadnení aktuálnej situácie v danej oblasti.
  • Na stavbe prosíme obmedziť pohyb iných profesií.
  • Na základe preventívnych opatrení dočasne prerušujeme práce na stavbách nachádzajúcich sa v Rakúsku.

„Vopred sa ospravedlňujeme za prípadné zrušenie alebo posunutie termínov prác, ktoré môže nastať vzhľadom na situáciu ohľadom šíriaceho sa ochorenia COVID-19. Ďakujeme za pochopenie.“

Nevyhnutnú osobnú návštevu si vopred dohodnite s konkrétnym človekom.

Dôležité telefónne čísla:

Objednávanie tovaru:
0908 888 088, maros.stetina@geotherm.sk

Fakturácia:
033 551 18 19, objednavky@geotherm.sk

Realizácia:
Michael Synek, 0908 888 00,  synek@geotherm.sk
Marek Surovka, 0917 333 883, surovka@geotherm.sk

Servis:
Jozef Chrvala, 0918 989 909,  chrvala@geotherm.sk
Martin Rábara, 0915 232 555
Richard Opálek,  0918 505 555

Servis zabezpečujeme iba ľuďom, na ktorých nie je badateľný príznak akejkoľvek choroby a nevrátili sa v priebehu 21 dní zo zahraničia !!!
Termín otvorenia predajne/showroomu dnes, žiaľ, nevieme odhadnúť. Aktuálne informácie pre Vás budeme zverejňovať na našej stránke.

Ďakujeme za trpezlivosť, porozumenie a všetkým želáme pevné zdravie

Váš tím GEOTHERM Slovakia s.r.o.

Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky vydal informácie o prevencii pred nákazou

Pred ochorením COVID-19 neochráni:

  1. Pitie horúcej vody
  2. Nosové kvapky a kloktanie
  3. Fajčenie
  4. Alkohol
  5. Cesnak
  6. Antibiotiká


Nepoužívajte na umývanie rúk chlór! Prípravky s chlórom sú určené na dezinfikovanie povrchov!

Prevencia pred ochorením COVID-19: 

  1. Časté a dôkladné umývanie rúk (návod na správnu techniku umývania rúk nájdete tu:)
  2. Nosenie rúška
  3. Používanie jednorazových papierových vreckoviek, ktoré po použití zahodíte do koša
  4. Vyhýbanie sa blízkemu kontaktu ľuďom s príznakmi nádchy alebo chrípky, dodržiavanie minimálne metrovej vzdialenosti od každého, kto kýcha alebo kašle
  5. Vyhýbanie sa miestam s vyššou koncentráciou ľudí
  6. Pravidelná dezinfekcia povrchov, pracovných plôch a pomôcok v domácnosti i na pracovisku

Dodržiavajte hygienické pravidlá v maximálne možnej miere, chráňte seba i ostatných.

Coronavirus-COVID-19-ochorenie-vyvolane-virusomCOVID-19 – ochorenie, vyvolané vírusom SARS-CoV-2

Veľkosť koronavírusu je okolo 120 nm, ich genóm obsahuje okolo 30 000 báz. Spôsobujú ochorenia zvierat aj ľudí. Sú zoonotické, čo znamená, že sú prenášané medzi zvieratami, najmä stavovcami a ľuďmi a spôsobujú ochorenia, nazývané zoonózy.

Coronavírusy spôsobujú ochorenia s rôznou závažnosťou. Do roka 2002 prebiehali ochorenia ľudí, spôsobené infekciou koronavírusmi ako nezávažné hnačkové alebo respiračné ochorenia s postihnutím horných dýchacích ciest. Vírusy sa obyčajne nedostali do dolných častí dýchacích ciest, ako je tomu pri ochoreniach MERS (Middle East Respiratory Syndrome),  SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome) a nákaze v roku 2019 identifikovaným koronavírusom SARS-CoV-2

Koncom roka 2019 bola Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) upozornená na prípady pneumónie vo Wu-chane (provincia Chu-pej, Čína), o ktorých sa nasledovne zistilo, že sú spôsobené novým typom betakoronavírusu, dočasne označeným ako 2019-nCoV, definitívne SARS-CoV-2 (severe acute respiratory syndrome coronavirus 2). Ochorenie dostalo označenie COVID-19 COronaVIrus Disease.
Ochorenie sa prenáša kvapôčkovou infekciou, jedlom, telesnými tekutinami. Inkubačná doba (čas od nákazy do vzniku príznakov) je do 14 dní a už počas nej pacient môže nakaziť ďalšie osoby. Prejavuje najmä horúčkou, kašľom, dýchavičnosťou. V ťažších prípadoch sa zisťuje charakteristický rentgenový alebo CT nález pneumónie. Od bežných ochorení s podobnými príznakmi sa dá odlíšiť len s pomocou laboratórneho vyšetrenia (RT-PCR alebo vyšetrenie protilátok). Do marca 2020 sú hlásené desaťtisíce ochorení a tisíce úmrtí, najviac v Číne, Iráne a Taliansku. Okrem toho sa predpokladá veľa infikovaných pacientov bez príznakov. Odhad úmrtnosti je 3%, podstatne menej, ako pri SARS a MERS. Najzávažnejší priebeh ochorenia sa pozoruje u pacientov starších, s inými pridruženými ochoreniami a takých, ktorí boli dlhšie v styku s infekciou.

Zdroj: sk.wikipedia.org